У Рівному почали продавати хліб на вагу (ФОТО)

Житній запашний на заквасках, картопляно-зерновий та з в’яленою журавлиною хліб, а ще ковбаси та сири крафтового виробництва тепер можна придбати у гастролавці «Жицень». Відкрилася вона тиждень тому у Рівному і знаходиться по вулиці Мазепи, 1.

Любов`ю до хліба хоче поділитися з рівнянами сім`я Анастасії та Максима.

Багато років пара керує однойменною пекарнею, їхній хліб продається на ринках міста та навіть в інших областях України.Нині вони вирішили втілити свою давню мрію і відкрили лавку для людей, які слідкують за здоров’ям та люблять якісний та натуральний продукт.

«Ми використовуємо лише натуральні продукти, хліб виготовляється на заквасках. Для нас це не просто бізнес, це справа життя. Хочеться робити такий продукт, який люди захочуть радити іншим. За декілька днів роботи ми відчули віддачу клієнтів, і, це надихає нас на ще більші звершення та нові ідеї»,- розповідає Анастасія.

Особлива лавка «Жицень» тим, що хліб тут можна купити на вагу - це європейська практика. Також на нього можна покласти шмат ковбаси чи сиру і випити запашну каву. Для цього у закладі є затишні посадкові місця.

«Ми вирішили поєднати нашу продукцію разом із продуктами, які виготовляють невеликі українські виробники, які схожі за концепцією і ідеями на нас самих. Ми знайшли виробників сирів, ковбас, джемів та інших смаколиків з різних куточків України і представили їхню продукцію на наших прилавках. Все те що можна споживати разом із хлібом.

Ми також вважаємо, що хліб може бути окремою стравою. Наприклад, наш житній хліб з журавлиною та насінням соняшника буде шкода їсти з борщем. Його можна просто їсти з кавою, він має такий смак, який не хочеться перебивати іншими продуктами. Проте видів хліба у нас багато, всі можна спробувати і обрати який більше до вподоби. Зараз розробляємо рецептури для канапок, які теж згодом можна буде придбати у нас тут до кави»,- додає Анастасія.

Щодня хліб на прилавках оновлюється, вчорашнього за повну ціну вони принципово не продають. Хоча рекомендують не вживати хліб теплим.

«Якщо хліб спечений вранці, то краще його їсти надвечір. Це особливо стосується житнього хліба, бо він як борщ – наступного дня лише кращий. Зберігайте хліб у паперових пакетах, або ж у дерев’яних контейнерах. У поліетилені він запотіває і з’являється природня пліснява»,- зауважує Максим.

Магазин працює щодня з 8 до 20:00.

Також, за цією сім’єю та їх веденням бізнесу можна слідкувати в Instagram @kulakevych_nastya

*на правах реклами

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: