Оновлена літня естрада у парку: без фонтану, але із санвузлом (ФОТО)

Пандуси, оновлена сцена, працюючий санвузол, нові лавки, але без сухого фонтану. Саме такою буде літня естрада в рівненському парку Шевченка після проведення реконструкції. Проект вже готовий, нині він проходить експертизу. Частину необхідної суми, а це понад мільйон гривень, також погодили виділити з міського бюджету на сесії Рівнеради, яка відбулася 16 травня. Про це інформує кореспондент ERVE.UA.

Ідея реконструкції літньої естради народилася два роки тому. Тоді ж був проведений конкурс, на який місцеві архітектори подали своє бачення реконструкції об’єкту. Згодом з усіх пропозицій обрали кращі і сформували в один проект.

У першому варіанті проекту площа реконструкції охоплювала територію від існуючої сцени і до фонтану, який в народі називають «Стоматолог». 

(візуалізація першого варіанту реконструкції)

Однак через проведення розкопок поруч із ним, проект реконструкції довелося перероблювати. Через це пункт облаштування сухого фонтану забрали із проекту.

За словами одного із ініціаторів реконструкції, рівненського архітектора Дмитра Котлярова, радіорубку, яка розташована навпроти літньої сцени доведеться знести. Адже вона непотрібна і заважає якісному звуку.

(на фото - Дмитро Котляров)

«Ми плануємо видовжити сцену, адже на ній мало місця. Поставити дві опори і зробити дах. У самій будівлі замінять електропроводку, оновлять підлогу, реконструюють дах, бо в деяких місцях він протікав. На сцені буде бетонна наливна підлога, яка добре витримує навантаження. Окрім того з правої сторони сцени та позаду будівлі будуть облаштовані пандуси»,- каже Котляров.

Також будуть замінені лавки, встановленні смітники. Цікаво й те, що поруч сходів, неподалік фонтану, буде облаштований ще один пандус.


 

А протоптану людьми стежку, метрів за десять звідти, засиплять гравієм.

«Під час проектування з’ясувалося, що у будівлі літної сцени туалети є, але немає каналізації. Довго ми думали, як вирішити цю ситуацію і погодили із відповідними установами, що каналізаційна труба простягатиметься через парк, аж на сусідню вулицю. Це потрібно зробити однозначно»,- додає Дмитро.


(візуалізація літньої сцени після реконструкції)

Загальна вартість реконструкції об’єкту понад 3, 4 мільйони гривень. Після проходження експертизи, будуть обирати підрядну організацію. Реконструкцію розіб’ють щонайменше на дві черги. Найперше планують зробити сцену.

Юлія ДРУКТЕЙНІТЕ

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: